Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional "Sud" al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit acestora, dronele au fost lansate din Marea Azov, prin Marea Neagră, şi au vizat obiectivele infrastructurii portuare şi industriale din regiune. Distanţa în linie dreaptă dintre porturile Izmail şi Tulcea este de circa 20 de kilometri.

"Forţele de apărare antiaeriană au lucrat neobosite aproape trei ore. Ca urmare a atacului, s-au produs incendii la instalaţiile industriale şi portuare, iar liftul a fost avariat. Serviciile de salvare funcţionează", au precizat reprezentanţii armatei ucrainene, care precizează că nu există date despre victime.

Surse neoficiale au declarat, pentru AGERPRES, că atacurile cu drone au lovit sediul Administraţiei Portuare din Izmail, Gara fluvială din Izmail, dar şi un depozit de combustibil.

"Au fost mai multe rachete lansate din drone, dar patru şi-au atins ţinta", a precizat sursa citată.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ultimul atac rusesc cu drone asupra porturilor civile a fost un atac asupra "securităţii alimentare globale" şi a cerut comunităţii internaţionale să intervină.

De la retragerea Rusiei din acordul privind cerealele de la Marea Neagră, forțele lui Putin au atacat depozitele de cereale din Odesa, Reni şi Izmail. Au fost distruse astfel cel puțin 60.000 de tone de cereale, conform estimărilor ambasadorului britanic la ONU.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri