Germania consideră "indispensabilă" menţinerea controalelor privind imigraţia la graniţa sa sudică cu Austria, în ciuda faptului că aceasta este o frontieră internă a spaţiului Schengen de liberă circulaţie a persoanelor şi mărfurilor.

Poziţia a fost enunţată de cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz, după ce s-a întâlnit cu omologul său austriac, conservatorul Karl Nehammer.

Comisia Europeană a criticat controalele la frontierele interne din spaţiul Tratatului Schengen deoarece încalcă acest acord.

În ciuda acestui fapt, atât Germania, cât şi Austria efectuează aceste controale la frontierele cu ţările vecine de unde au cele mai multe sosiri de refugiaţi şi migranţi, aminteşte EFE.

Scholz a explicat că atât timp cât nu se reuşeşte implementarea unei strategii comunitare eficiente pentru a controla imigraţia în Europa, iar numărul de persoane care încearcă să ajungă în Germania rămâne ridicat, controalele la graniţa cu Austria vor fi menţinute.

"Pentru moment, având în vedere numărul (de migranţi) pe care îl cunoaştem, acest lucru este indispensabil", a spus şeful guvernului german.

În acelaşi timp, el s-a arătat încrezător în succesul noului mecanism de azil care se negociază în cadrul Uniunii Europene (UE), împreună cu o campanie pentru realizarea de acorduri de repatriere cu ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor.

La rândul său, Nehammer a apreciat în acest context pactul încheiat de UE cu Tunisia la jumătatea lunii iulie, precum şi un acord bilateral, din februarie, între Austria şi Maroc, ca exemple de măsuri care facilitează o "imigraţie ordonată pe piaţa muncii".

Pe de altă parte, Scholz şi-a reiterat sprijinul pentru intrarea în Schengen a Bulgariei şi României, intrări pe care guvernul austriac le blochează de teamă că acest pas ar duce la o creştere a fluxului de migranţi spre republica alpină.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri