NASA a publicat joi o imagine a unui nou crater pe Lună, cel mai probabil format în urma impactului sondei ruseşti Luna-25, care s-a prăbuşit pe suprafaţa lunară în urmă cu aproximativ două săptămâni, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Fotografia a fost făcută de sonda LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter), aflată pe orbită în jurul satelitului natural al Pământului din 2009.

Echipele agenţiei spaţiale americane au comparat fotografiile realizate înainte şi după momentul impactului şi au observat "un nou crater mic", se arată într-un comunicat publicat de NASA.

"Are diametrul de aproximativ 10 metri", a spus NASA, şi se află la "circa 400 de kilometri de locul de aterizare prevăzut pentru Luna-25".

Agenţia spaţială americană a precizat că a transmis comenzi sondei LRO pentru a observa zona comunicată de agenţia spaţială rusă Roscosmos ca fiind locul estimat al prăbuşirii Luna-25.



Deoarece craterul este "aproape de punctul de impact estimat al sondei Luna-25", echipele NASA "consideră că este probabil rezultatul acestei misiuni şi nu al unui proiectil natural".

La aproape 50 de ani de la ultima misiune selenară de succes a Moscovei, sonda Luna-25, care cântărea aproape 800 de kilograme, s-a prăbuşit pe suprafaţa Lunii pe 19 august, după o manevră orbitală eşuată, un eveniment considerat în străinătate drept o lovitură majoră pentru programul spaţial rusesc.

Câteva zile mai târziu, India a devenit prima ţară care a reuşit să aselenizeze o sondă spaţială în apropierea Polului Sud al Lunii, o zonă neexplorată, aflată în prezent în centrul atenţiei datorită prezenţei apei sub formă de gheaţă .

Sursa foto: NASA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri