Consiliul municipal din Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit, a invocat "secţiunea 114" din legea administraţiei locale, măsură similară cu declararea falimentului unei firme, transmite Agerpres care citează AFP.

Municipalitatea care gestionează serviciile publice pentru peste un milion de locuitori nu mai face faţă cheltuielilor şi va efectua plăţi doar pentru problemele vitale.

Numărul celor afectaţi este mai mare decât în cazul oricărei autorităţi locale, Londra fiind împărţită în sectoare.

Comunitatea locală din centrul Angliei nu mai reuşeşte să îşi echilibreze bugetul, în contextul subfinanţării de către stat şi al situaţiei economice dificile.

Primarul laburist John Cotton a difuzat prin intermediul presei locale un comunicat în care arată că a fost nevoit să recurgă la "măsura necesară" pentru normalizare. El a menţionat mai multe cheltuieli excepţionale, printre care o condamnare pentru încălcarea dreptului la muncă, precum şi scăderea fondurilor alocate timp de 13 ani de guvernele conservatoare de la Londra şi criza în privinţa costului vieţii.

Cotton a susţinut că şi alte localităţi au probleme similare din cauza creşterii explozive a ajutoarelor sociale. El a arătat că un studiu al federaţiei comunităţilor locale SIGOMA (Special Interest Group of Municipal Authorities - Grupul de Interes Special al Autorităţilor Municipale) estimează că 26 de municipalităţi şi-ar putea declara falimentul în următorii doi ani.

Bugetele locale din Regatul Unit depind de colectarea impozitelor locale aplicate cetăţenilor şi firmelor, precum şi de contribuţia statului, care a scăzut mult ca urmare a politicilor de austeritate din deceniul 2010.

"Sistemul de finanţare nu funcţionează deloc. Consiliile locale au făcut minuni de 13 ani, dar nu mai sunt bani", a avertizat preşedintele SIGOMA, Stephen Houghton, care a cerut ajutorul guvernului.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri