Ambasada Rusiei în Statele Unite a denunţat furnizarea de muniţie cu uraniu sărăcit promisă de Washington pentru Kiev, calificând acest viitor ajutor "un semn clar de lipsă de umanitate", relatează AFP, citată de Agerpres.

"Decizia administraţiei americane de a trimite muniţie cu uraniu sărăcit Kievului este un semn clar de lipsă de umanitate", a criticat pe Telegram ambasada Moscovei, subliniind riscurile legate de "norii radioactivi în mişcare" provocaţi de exploziile acestor arme.

Această reacţie survine după anunţul Pentagonului privind un ajutor de un miliard de dolari Ucrainei care ar urma să dea un "nou impuls" contraofensivei lansate de Kiev.

Partea strict militară a unei sume de 175 milioane de dolari este destinată în special livrării de muniţie de 120 mm care conţine uraniu sărăcit şi este destinată tancurilor de luptă americane Abrams promise Ucrainei.

Aceste muniţii capabile să străpungă armurile tancurilor sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari şi populaţie.

"Statele Unite transferă în mod deliberat arme cu efecte nediscriminatorii", a indicat ambasada Rusiei. Potrivit acesteia, Washingtonul "refuză să accepte eşecul aşa-zisei contraofensive a forţelor armate ucrainene" şi este gata să "le facă o cruce generaţiilor viitoare".

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri