Dolarul a urcat fata de euro la cotatia maxima a ultimelor doua luni

- Dolarul s-a apreciat fata de euro la cotatia maxima a ultimelor doua luni, pentru a cincea sedinta de tranzactionare consecutiv, deoarece randamentul in crestere al titlurilor americane de stat a atras investitorii, potrvit NewsIn.

Euro a coborat cu 0,3% in timpul sedintei de tranzactionare, pana la 1,3315 dolari/euro, cotatie minima atinsa de la sfarsitul lui martie. Fata de francul elvetian, dolarul s-a apreciat pana la 1,2420 franci elvetieni/dolar, cotatie maxima atinsa de la sfarsitul lui februarie.

"Randamentele sunt mari pe aceasta piata, dar sunt mari si pe alte piete. Analizand trecutul, cotatia de 1,36 dolari/euro pare usor exagerata, deci asistam la o corectie", a spus un strateg pentru piete valutare internationale de la Investors Bank & Trust din Boston, Tim Mazanec.

Dolarul a urmat directia de crestere a randamentului titlurilor americane de stat de saptamana trecuta. In timp ce randamentul pe zece ani al titlurilor americane de stat s-a apropiat de nivelul tehnic de 5,25%, dealerii au generat o depreciere a euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fosta catedrală creştină Sfânta Sofia din Istanbul devine moschee
Setari Cookie-uri