Turismul în Grecia ar putea înregistra un nou record în acest an, în ciuda incendiilor de vegetație, care au forțat mii de turiști să se retragă din Rodos, una dintre cele mai populare destinații din țară.

Potrivit cifrelor publicate de institutul INSETE, al Confederației Elene pentru Turism, numărul oficial de persoane care au vizitat țara între ianuarie și august, anul acesta, este în creștere față de 2022 și 2019, ultimul an înainte de pandemia de coronavirus, notează Greek Reporter.

În august 2023, de exemplu, sosirile aeriene internaționale au atins pragul de 4,2 milioane, înregistrând o creștere de 5,0% față de august 2022 și de 9,5% față de august 2019.

În perioada ianuarie-august 2023 s-au înregistrat 17,4 milioane de sosiri aeriene internaționale, depășind nivelurile din ianuarie-august 2022, înregistrând o creștere de 12,4% / +1,9 milioane de sosiri. Comparativ cu perioada ianuarie-august 2019, creșterea este estimată la 11%.

În ciuda faptului că sosirile de turişti în Ciclade au înregistrat o uşoară scădere, în alte destinaţii populare performanţa a compensat cu mult pierderile. În Ciclade s-au înregistrat un milion de sosiri aeriene internaționale, înregistrând o scădere de 6,8% față de perioada corespunzătoare din 2022.

În Peloponez s-au înregistrat 146.000 de sosiri, înregistrând o scădere de -5,2%.

În Creta, sosirile aeriene internaționale au ajuns la 3,7 milioane, înregistrând o creștere de 5,8%.

Cât despre sosirile aeriene internaționale pe aeroporturile din Dodecanez, acestea au ajuns la 2,9 milioane, în creștere cu 2,9%.

Încasările din turism în perioada ianuarie – iulie au înregistrat o creștere de 20,2% față de perioada corespunzătoare din 2022 și s-au ridicat la peste 10 milioane euro. Față de aceeași perioadă a anului 2019, se înregistrează o creștere de 13,2%.

Secretarul general al Organizației Naționale de Turism a Greciei (GNTO), Dimitris Fragakis, a spus că „în ciuda problemelor structurale care sunt comune sectorului la nivel internațional (de exemplu, lipsa personalului, presiunile inflaționiste), dar și a factorilor neașteptați din Grecia, cum ar fi incendiile, anul turistic se dezvoltă excepțional de bine”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri