Oficialii greci sunt tot mai activi în promovarea unor rute alternative pentru cerealele ucrainene în discuțiile pe care le au cu omologii lor europeni. Mai mult decât atât, una dintre aceste rute ar urma să treacă, via tren, prin România, pentru a ajunge în final la porturile din Salonic și Alexandroupoli.

Mișcarea grecilor vine în contextul în care acordul intermediat de turci pentru coridorul de transport din Marea Neagră este, în mare parte, nefuncțional, iar unul nou nu se întrevede în acest moment la orizont, transmite publicația grecească ekathimerini.

Noua variantă propusă ar urma să tranziteze România pe rețeaua de căi ferate, deși în acest moment nu este clar care ar putea fi ruta exactă.

Ce este sigur însă este faptul că oficialii greci, în special prin vocea ministrului grec de Externe George Gerapetritis, poartă discuții cu oficilaii europeni în acest sens, sursa citată notând de asemenea faptul că discuțiile sunt avansate și au loc deja de ceva vreme.

Planul nu este însă lipsit și de riscuri, din moment ce, adaugă de asemenea ekathimerini, rețeaua de căi ferate din nordul Greciei nu este suficient de dezvoltată în acest moment pentru ca proiectul să poată fi implementat.

Cu toate acestea, mai spune publicația din Grecia, crearea acestei rute ar putea fi, tocmai, o ocazie bună pentru ca infrastructura feroviară din zona respectivă să poată fi în sfârșit pusă la punct.

Sursa citată mai arată totodată că în acest moment mai sunt și alte rute alternative discutate cu oficialii europeni, indicând în acest sens ruta baltică promovată de Polonia în colaborare cu Lituania.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri