Creșterea prețurilor în sectorul alimentar îi determină pe mai mulți hotelieri din Bulgaria să renunțe la ofertele all-inclusive pentru vara lui 2024.

Informația a venit din partea Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria. În ciuda acestor zvonuri, mulți specialiști susțin că, pentru a menține competitivitatea, e necesară păstrarea formatelor all-inclusive.

”Există o neînțelegere în ceea ce privește conceptul de all-inclusive. În Turcia, spre exemplu, se practică acest model de business, deoarece hotelurile sunt plasate departe de orașe. Nu există alte atracții în apropiere, iar focusul hotelierilor devine acela de a-și distra turiștii cazați. Grecii, pe de altă parte, refuză conceptul de all-inclusive, pentru că aceștia se laudă și se mândresc cu tavernele lor. La noi, la Marea Neagră, conceptul a apărut deoarece nu erau locuri în care oamenii să mănânce, în afara hotelului. All-inclusive rezistă de mai bine de 60 de ani și nu va dispărea din Bulgaria, mai ales dacă serviciul aduce profit hotelierilor. Suntem cu toții într-o competiție strânsă în turism. Cine va avea cele mai bune condiții la cele mai bune prețuri va câștiga”, a declarat Rumen Draganov, director al Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, potrivit Novinite.com.

Serviciile all-inclusive se confruntă cu creșteri serioase ale prețurilor, iar aceste creșteri ajung să fie transpuse și în costul vacanțelor. Mai mult decât atât, hotelierii oferă doar mic-dejun sau mic-dejun și cină.

”Anul acesta, prețul a ajuns de la 700 la 900 de leva pe cameră, la un hotel all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi de atât, vrem să oferim șansa de a alege turiștilor, deorece sunt oameni care, la momentul prânzului, preferă excursiile”, a declarat președintele Pavlin Kosev, Asociației Bulgare.

În altă ordine de idei, hotelierii susțin că turiștii sunt interesați să își plătească vacanța cu totul, sunt interesați chiar și de rezervarea umbrelei și a șezlongului.

Deși conceptul de all-inclusive este preferat de turiști, acesta nu este cel mai avantajos model de business pentru hotelieri, mai spun reprezentanți din industrie. Cu toate acestea, eliminarea all-inclusive de pe litoral ar duce la scăderea drastică a numărului de turiști.

Nu în ultimul rând, experții în industrie estimează o nouă scumpire cu 5 - 10% a vacanțelor pe litoralul bulgăresc, ținând cont de contextul macro-economic.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri