Pentru a lupta împotriva ciber-hărţuirii, Instagram a introdus în Franţa un "buton de siguranţă" care permite utilizatorilor să apeleze direct o linie telefonică de urgenţă, o premieră mondială, transmite AFP, citată de Agerpres.

Orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online va vedea de acum înainte un buton de apel telefonic care o va pune în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018, linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale, disponibilă zilnic, între orele 09:00-23:00.

Pentru asociaţia e-Enfance, parteneră în cadrul iniţiativei, acest buton de apel direct, care face legătura cu numărul 3018 fără a părăsi aplicaţia, reprezintă un instrument eficient şi dorit de mult timp.

"Cerem de ani de zile un 'buton de siguranţă' ('safe button') şi am cerut unul şi la nivel european", a declarat Justine Atlan, directoare generală a asociaţiei e-Enfance.

"A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeles, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct", a explicat Justine Atlan.

"Acest lucru va permite tinerelor victime, odată ce semnalarea lor a fost înregistrată, să beneficieze de un sprijin specific imediat", a precizat ea.

Pe TikTok, o reţea foarte populară în rândul tinerilor, nu există un buton de apel direct, însă utilizatorilor care semnalează un caz li se oferă acum un link care îi trimite către site-ul 3018.

În Franţa, un sfert dintre familii s-au confruntat deja cu problema ciber-hărţuirii unui minor, potrivit unui sondaj recent realizat pentru e-Enfance: 15% dintre elevii din învăţământul primar s-au confruntat deja cu aceasta, procentul ajungând la 25% în învăţământul gimnazial şi la 27% în cazul liceenilor.

Pentru a face faţă acestui fenomen, guvernul francez a prezentat la sfârşitul lunii septembrie o serie de măsuri, de la semnalarea sistematică a cazurilor de hărţuire către sistemul de justiţie până la intenţia de a exclude elevii hărţuitori de pe reţelele sociale.

În total, 86% dintre tinerii cu vârste între 8 şi 18 ani sunt înregistraţi pe reţelele sociale - 67% dintre şcolarii din învăţământul primar, 93% dintre elevii de gimnaziu şi 96% dintre elevii de liceu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri