Papa a luat măsuri împotriva unui cardinal american cunoscut ca fiind anti-LGTBQ+, scrie Associated Press, preluat de Queerty.com.

Mai exact, Papa Francisc a revocat dreptul la un apartament subvenționat la Vatican și la salariul de pensionare pentru cardinalul Raymond L. Burke, în vârstă de 75 de ani. Papa ar fi spus la o întâlnire a șefilor de la Vatican că Burke a răspândit "dezbinarea" în biserică.

Burke, care își petrece o mare parte din timp în statul său natal Wisconsin, a fost mult timp un critic al Papei Francisc. El nu s-a ferit să arunce ”săgeți” la adresa Papei care adesea s-a arătat tolerant față de comunitatea LGBTQ+.

Burke obișnuia să ocupe o poziție de conducere la Vatican, în calitate de judecător al Înaltei Curți. Cu toate acestea, el a fost concediat din această poziție în 2014 de către Papa Francisc.

Burke a semnat anterior scrisori care pun la îndoială poziția papei, inclusiv sugestii ca uniunile civile între persoane de același sex să primească binecuvântări. Apoi, luna trecută, când Papa a organizat o mare întâlnire a episcopilor la Roma, Burke a prezidat un "contra-sinod" într-o locație din apropierea Pieței Sfântul Petru. El l-a criticat din nou pe Papa Francisc pentru planurile sale de reformare a bisericii.

Burke a spus anterior că relațiile între persoane de același sex sunt "intrinsec dezordonate" și, prin urmare, copiii nu ar trebui să fie expuși la ele.

Sursa foto: Shutterstock / PIGAMA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri