Oraşele Bodo din Norvegia, Tartru din Estonia şi Bad Ischl din Austria au preluat, începând de luni, statutul de Capitală Europeană a Culturii, transmite agenţia DPA. Cele trei au planuri mari pentru 2024, an în care deţin în comun acest titlu cultural.

Bad Ischl, cunoscut drept un oraş balnear romantic unde împăratul Franz Joseph şi împărăteasa Sisi obişnuiau să îşi petreacă verile, alături de alte 22 de municipalităţi din regiunea mai extinsă Salzkammergut, doreşte să prezinte şi partea întunecată a magnificului peisaj alpin în cadrul a peste 300 de proiecte, conform Agerpres.ro.

Tartu a fost considerat dintotdeauna sufletul micului stat baltic din nord-estul Europei şi îşi propune să devină mai vizibil în afara Estoniei, având în plan peste o mie de evenimente.

Bodo, prima Capitală Europeană a Culturii situată la nord de cercul polar arctic, nu doar că îşi doreşte să prezinte natura arctică uluitoare, ci are în vedere şi un festival cultural sustenabil. O atenţie specială va fi acordată culturii sami, populaţia indigenă din regiune.

Se preconizează că deschiderea oficială a anului Capitalei Europene a Culturii va avea loc la 20 ianuarie la Bad Ischl, la 26 ianuarie la Tartu şi la 3 februarie la Bodo.

Sursa foto: Dmitry Pistrov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri