Defrişările în pădurea tropicală amazoniană s-au înjumătăţit în 2023 faţă de anul precedent, până la cel mai scăzut nivel din 2018, potrivit unor date guvernamentale, o victorie majoră pentru preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva în primul său an de mandat, relatează AFP, conform Agerpres.

Preşedintele Lula a mizat pe reputaţia sa internaţională în ceea ce priveşte reducerea defrişărilor în ţara sud-americană, angajându-se să pună capăt defrişărilor ilegale până în 2030. În timpul mandatului predecesorului său Jair Bolsonaro, defrişările se acceleraseră în cea mai mare pădure tropicală din lume.

Potrivit unor date preliminare din satelit colectate de agenţia de cercetare spaţială INPE, 5.153 de kilometri pătraţi (1.989,6 mile pătrate) din pădurea amazoniană au fost defrişaţi în 2023, o scădere de 49,9% faţă de 2022.

Aceasta este încă o zonă de peste şase ori mai mare decât oraşul New York, evidenţiind provocările cu care se confruntă preşedintele Lula pentru a-şi îndeplini promisiunea.

Numai în decembrie, au indicat datele INPE, defrişările au scăzut cu 23%, ajungând la 176,8 kilometri pătraţi.

Ministerul brazilian al Mediului a declarat că cifrele pozitive au venit pe fondul eforturilor de inspecţie "decisivă" ale organismului de supraveghere a mediului Ibama, subliniind că numărul notificărilor de infracţiuni emise de agenţie a crescut cu 106% în această perioadă.

"Acesta este primul pas către atingerea obiectivului de defrişare zero până în 2030", a indicat ministerul într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare.

Sursa foto: Gustavo Frazao | Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri