Conducerea celei mai mari banci din zona euro, Santander (Spania) mizeaza pe obtinerea unui profit net de peste opt miliarde euro (10,76 miliarde dolari) in 2007, in crestere cu 21 de procente fata de anul anterior, relateaza presa internationala.

"Ne asteptam sa depasim opt miliarde de euro profit in acest an", a declarat presedintele Banco Santander, Emilio Botin, la intalnirea generala anuala a actionarilor, estimarea acestuia fiind in concordanta cu rata de crestere a profitului inregistrata in primul trimestru al anului.

Botin a adaugat ca Santander va programa o intalnire generala extraordinara in data de 27 iulie, cu scopul de a obtine sustinerea actionarilor pentru finantarea ofertei de preluare in comun a ABN Amro. Este planuita o majorare de capital de patru miliarde dolari si emisiunea de obligatiuni in valoare de cinci miliarde euro, pentru a finanta oferta de 71 miliarde euro, facuta de consortiul format din Banco Santander Royal Bank of Scotland si Fortis pentru ABN.

"Preluarea bancii ABN corespunde criteriilor de investitii pe care le-am subliniat: castiguri pe actiune pozitive inca din primul an si un venit pentru investitii mai mare decat costurile de capital din al doilea an", a spus acesta. Botin a mai scos in evidenta importanta crearii de valoare adaugata din orice intelegere, incadrand strategia de achizitii a bancii.

"Nu suntem obligati sa facem preluari pentru a creste, deoarece potentialul nostru de crestere organica este foarte ridicat. Vom face achizitii doar in cazul in care creeaza valoare in plus pentru actionarii nostri", a spus Botin. Acesta a adaugat ca veniturile din aceste investitii trebuie, in orice caz, sa fie mai mare decat costurile de capital in maximum trei ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Povestea fizicianului din Serbia care coordoneaza 12 piete la Citi