Conducerea celei mai mari banci din zona euro, Santander (Spania) mizeaza pe obtinerea unui profit net de peste opt miliarde euro (10,76 miliarde dolari) in 2007, in crestere cu 21 de procente fata de anul anterior, relateaza presa internationala.
"Ne asteptam sa depasim opt miliarde de euro profit in acest an", a declarat presedintele Banco Santander, Emilio Botin, la intalnirea generala anuala a actionarilor, estimarea acestuia fiind in concordanta cu rata de crestere a profitului inregistrata in primul trimestru al anului.

Botin a adaugat ca Santander va programa o intalnire generala extraordinara in data de 27 iulie, cu scopul de a obtine sustinerea actionarilor pentru finantarea ofertei de preluare in comun a ABN Amro. Este planuita o majorare de capital de patru miliarde dolari si emisiunea de obligatiuni in valoare de cinci miliarde euro, pentru a finanta oferta de 71 miliarde euro, facuta de consortiul format din Banco Santander Royal Bank of Scotland si Fortis pentru ABN.

"Preluarea bancii ABN corespunde criteriilor de investitii pe care le-am subliniat: castiguri pe actiune pozitive inca din primul an si un venit pentru investitii mai mare decat costurile de capital din al doilea an", a spus acesta. Botin a mai scos in evidenta importanta crearii de valoare adaugata din orice intelegere, incadrand strategia de achizitii a bancii.

"Nu suntem obligati sa facem preluari pentru a creste, deoarece potentialul nostru de crestere organica este foarte ridicat. Vom face achizitii doar in cazul in care creeaza valoare in plus pentru actionarii nostri", a spus Botin. Acesta a adaugat ca veniturile din aceste investitii trebuie, in orice caz, sa fie mai mare decat costurile de capital in maximum trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri