Preşedintele Dumei de Stat ruse (camera inferioară a parlamentului), Viaceslav Volodin, a acuzat miercuri Kievul că a doborât avionul care s-a prăbuşit în regiunea rusă Belgorod, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord, scrie Agerpres.

"Şi-au ucis în aer propriii soldaţi. Mamele lor, copiii lor îi aşteptau", a declarat Volodin în parlament.

"Ne-au doborât piloţii care efectuau o misiune umanitară (...) cu rachete americane şi germane", le-a spus Volodin deputaţilor ruşi.

Un alt deputat, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, a formulat şi el aceste acuzaţii.

"Liderii ucraineni erau la curent cu acest schimb (de prizonieri) şi au fost informaţi despre modul în care vor fi aduşi prizonierii", a declarat Andrei Kartapolov, citat de presa rusă.

"Însă avionul Il-76 a fost doborât de trei rachete dintr-un sistem de rachete sol-aer Patriot sau IRIS-T, fabricat în Germania, experţii vor lămuri lucrurile", a mai spus el.

Viaceslav Volodin le-a cerut imediat colegilor săi deputaţi să voteze o rezoluţie adresată Statelor Unite şi Germaniei, în condiţiile în care aceste ţări au furnizat sisteme de rachete sol-aer Ucrainei.

În iulie 2022, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea unei închisori cu prizonieri ucraineni din Olenivka, un sat din estul Ucrainei ocupat de Rusia.

Regiunea rusă Belgorod este vizată cu regularitate de rachete şi drone ucrainene din cauza poziţiei sale în apropiere de graniţă. Rusia bombardează fără oprire Ucraina după invazia lansată în februarie 2022.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri