În orașul Takasago, Japonia, o marcă de crochete congelate din vită Kobe este atât de populară încât lista de așteptare este mai lungă decât majoritatea creditelor ipotecare. Clienții trebuie să aștepte 43 de ani înainte de a putea revendica râvnitele „Crochete extreme”.

Fondată în 1926, Asahiya a vândut produse din carne din prefectura Hyogo – inclusiv carnea de vită Kobe – timp de zeci de ani, înainte de a adăuga crochete de vită în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit CNN.

Dar abia la începutul lui 2000, aceste găluște de cartofi prăjiți și carne de vită au devenit o senzație pe internet, ceea ce a dus la așteptarea ridicol de lungă cu care se confruntă acum cumpărătorii.

Foarte râvnitele „Crochete extreme” sunt unul dintre cele patru tipuri de crochete de vită Kobe disponibile la Asahiya.

Am început să ne vindem produsele prin cumpărături online în 1999”, a spus Shigeru Nitta, proprietarul Asahiya. „În acel moment, am oferit crochete extreme ca probă.”

Crescând în Hyogo, Nitta vizita fermele locale și licitațiile de carne de vită cu tatăl său încă de când era mic. A preluat magazinul de la tatăl său în 1994, când avea 30 de ani.

După ce a experimentat comerțul electronic timp de câțiva ani, el și-a dat seama că clienții ezitau să plătească o sumă mare pentru carnea de vită premium online.

Fiecare cutie de Crochete Extreme, care include cinci bucăți, se vinde cu 2.700 JPY (18,20 USD). Magazinul trimite un newsletter clienților în așteptare, care îi actualizează cu privire la cea mai recentă estimare de livrare.

Japonia este de mult timp în fruntea inovației tehnologice. Cea mai veche brutărie din Japonia, Kimuraya, a făcut echipă cu compania producătoare de componente electronice NEC Corp pentru a crea așa-numita pâine romantică produsă cu ajutorul inteligenței artificiale (Ren AI Pan). Produsul creat de NEC și Kimuraya vine în cinci arome, despre care cele două companii spun că surprind esența sentimentelor asociate cu dragostea.

Un alt exemplu este insula japoneză Kyushu, locul unde zahărul a fost introdus pentru prima dată în țară de portughezi în secolul al XVI-lea. Insula găzduiește cele mai îndrăgite dulciuri din Japonia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri