Catherine, Prințesa de Wales, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer și se află în "primele etape" ale tratamentului, scrie CNN.

Anunțul, pe care prințesa l-a descris ca fiind un "șoc uriaș", a fost făcut printr-un mesaj video. Vestea a venit la două luni după ce aceasta s-a retras temporar din viața publică în urma a ceea ce Palatul Kensington a declarat atunci că a fost o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune abdominală necanceroasă.

"În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea era necanceroasă", a declarat Kate, în vârstă de 42 de ani, care este căsătorită cu moștenitorul tronului britanic, prințul William.

"Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au descoperit că fusese prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament".

Kate a continuat spunând că diagnosticul ei a fost "un șoc uriaș" și că "William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și a gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii".

Prințesa a adăugat: "După cum vă puteți imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o operație majoră pentru a putea începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că voi fi bine".

Kate a precizat că le-a spus că este "bine și că devine mai puternică în fiecare zi, concentrându-se pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, corpul și spiritul meu".

Ea l-a lăudat pe prințul William pentru că a fost alături de ea, fiind "o mare sursă de confort și reasigurare", precum și sprijinul pe care l-a primit din partea publicului.

"Sperăm că veți înțelege că, în calitate de familie, avem acum nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar pentru moment trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă", a declarat prințesa.

Ea și-a încheiat mesajul său spunând că îi păstrează, de asemenea, în gândurile sale pe "toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer".

"Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri", a concluzionate Kate.

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri