Filiala lĺOreal din Statele Unite a achizitionat in intregime compania americana Malyĺs West, al treilea distribuitor de produse profesionale de pe continentul american.

Compania Maly’s West este al treilea distribuitor de produse profesionale din Statele Unite si este formata din 30.000 de saloane de coafura, de-a lungul unei retele de 340 de reprezentanti si 100 de puncte de vanzare rezervate profesionistilor, anunta publicatia Le Revenu.

Maly’s West va fi integrata Diviziei de Produse Profesionale a l’Oreal, fiind a doua achizitie importanta pe piata din Statele Unite dupa cumpararea companiei Beauty Alliance in luna aprilie.

Cele doua achizitii fac parte din strategia de dezvoltarea a grupului francez pe piata din Statele Unite dar si crearea unui model performant de distributie pentru saloanele de coafura, imbinand astfel cunostintele l’Oreal in incheirea de parteneriate cu stilistii si saloanele de coafura si modelul de distributie american.

L’Oreal este deja lider pe piata din Statele Unite in sectorul saloanelor de coafura prin marcile Matrix, Redken, L'Oréal Professionnel, Kerastase si Pureology. Prin implementarea acestui nou model de distributie, grupul francez doreste sa isi consolideze pozitia nu numai in randul stilistilor si a saloanelor de coafura dar si in randul clientilor sai.

Maly’s West a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro. Reprezentantii l’Oreal au estimat ca achizitia companiei americane va avea un impact pozitiv asupra cresterii valorii pe actiune incepand cu anul 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Citește și
Banii americanilor transformă vânătoarea măștilor într-un Vest Sălbatic
Setari Cookie-uri