Banca olandeza ABN Amro a anuntat luni ca isi retrage sprijinul pentru oferta de preluare a grupului bancar Barclays, precizand ca nu mai recomanda oficial acceptarea uneia dintre cele doua oferte de preluare venite din partea Barclays si a consortiului condus de RBS
Cea mai mare banca a Olandei, care a primit doua oferte rivale de preluare din partea grupului Barclays (65,5 miliarde euro) si a consortiului condus de Royal Bank of Scotland (71 miliarde dolari), din care mai fac parte bancile Santander si Fortis, a mai anuntat si o scadere de 7,1% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007.

ABN a sustinut initial grupul Barclays atunci cand a anuntat acordul privind fuziunea cu banca britanica Barclays in luna aprilie. Insa acum ABN Amro si-a retras recomandarea chiar dupa ce Barclays a "indulcit" oferta de preluare, oferind o suma mai mare in numerar.

Consiliile de administratie si de supraveghere ale ABN au declarat ca nu se afla intr-o pozitie in care sa poata recomanda vreuna dintre cele doua oferte.

"ABN Amro va discuta in continuare cu cele doua parti pentru a mentine corectitudinea procesului de negocieri si pentru a reduce incertitudinile legate de aceste oferte, intentia fiind de a optimiza alternativele atractive de care beneficiaza actionarii ABN Amro", a declarat banca olandeza, intr-un comunicat.

Oferta grupului Barclays depinde de recomandarea formala venita din partea ABN, insa anumite surse au precizat pentru Reuters ca acest lucru nu va convinge grupul britanic sa se retraga din cursa, existand posibilitatea sa renunte la aceasta cerinta.

Soarta ABN va fi decisa de actionari, care isi vor oferi actiunile partii pe care o vor alege dupa ce ofertele formale vor fi depuse.

Oferta consortiului condus de grupul RBS, care va duce la "spargerea" bancii olandeze, este compusa in proportie de 90% din numerar, ridicandu-se la 38,1 euro pe actiune, depasind oferta Barclays, care se ridica la 34,7 euro pe actiune.

Barlays si-a majorat oferta in numerar dupa ce grupul China Development Bank si compania Temasek din Singapore au preluat participatii din banca britanica, insa oferta Barclays este in continuare compusa in mare parte din actiuni, fiind vulnerabila la turbulente ale pietei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri