UBS AG, cel de-al doilea mare trader de pa piata monetara americana, a anuntat ca isi va modifica saptamana aceasta in sens pozitiv previziunea pe o luna in ceea ce priveste rata dolarului in raport cu euro.

Compania a afirmat ca semnalele pe termen scurt sunt clar in favoarea cresterii dolarului. Acest lucru inseamna ca ca previziunea lunara de 1,33 dolari la un euro nu mai este acum sustenabila, au mai spus ei.

Euro era ieri de dimineata la Tokyo la 1,2645 dolari, dupa ce terminase sedinta de luni la New York la 1,2642 dolari. Tot luni, euro atinsese pe Wall Street cel mai scazut nivel incepand din octombrie, 1,2581 dolari.

Dupa cresterea dolarului, companiile financiare si-au imbunatatit previziunile fata de evolutia acestuia

Dolarul a urcat cu 7,2 procente anul acesta in fata monedei unice europene, dupa ce Rezerva Federala a Statelor Unite a continuat sa ridice ratele de dobanda, iar economia americana a dat semnele unei reveniri puternice.

Guvernatorul Federal Donald Kohn a declarat ca pretul imprumuturilor inca trebuie urcat. Raportul UBS arata ca investitorii au trecut din ce in ce mai mult spre detinerea de dolari, pentru veniturile mai mari pe care le genereaza acestia in raport cu euro, si ca dolarul a reusit sa beneficieze de asteptarile pietei privind viitoare cresteri ale ratei dobanzii de catre Rezerva Federala.

UBS isi va revizui estimarile pe o luna ale ratei euro/ dolar in data de 19 mai. De asemenea, va fi refacuta si estimarea de 104 Yeni/ dolar existenta in acest moment, cel mai probabil tot intr-un sens pozitiv pentru dolar.

Saptamana trecuta alte doua companii, JP Morgan Chase & Co. si Barclays Capital Inc., si-au modificat previziunile, crescand cota dolarului.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ikea ar putea concedia aproximativ 7.500 de angajati
Setari Cookie-uri