Titlurile europene au urcat astazi intr-o sedinta bursiera agitata, ca urmare a recuperarii cotatiilor actiunilor companiilor financiare, deoarece investitorii au ignorat scaderile accentuate ale burselor asiatice, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a urcat cu 0,4%, pana la 1.447 puncte, dupa ce alunecase anterior cu aproape 1%, pana la cotatia minima din acest an.

Cotatia indicelui a fost urcata de cea a titlurilor bancare, ca urmare a faptului ca actiunile grupului bancar Societe Generale au urcat cu 3,8%, cele ale bancii olandeze ABN Amro, cu 2,9%, iar cele ale BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata la bursa, cu 2,2%.

Titlurile financiare au urcat, ca urmare a cresterii inregistrate la inchiderea sedintei bursiere de pe piata americana, cand indicele S&P a incepu sa creasca, sustinut de speculatiile potrivit carora ar fi posibil ca sistemul american de banci centrale, Federal Reserve, sa scada dobanda de politica monetara si a finantarii din exterior pentru Bear StearnsCos.

"Din punct de vedere tehnic, nimic nu este mai pozitiv decat inversarea tendintei de tranzactionare in aceeasi sedinta", a spus un director al fondului LBB Invests, Lutz Roehmeyer, citat de Reuters.

"Acesta ar putea fi momentul schimbarii tendintei de tranzactionare, de la vanzare masiva la recuperarea tehnica", a adaugat Roehmeyer, referindu-se si la expirarea optiunilor, ceea ce ar putea genera o deschidere in crestere a sedintelor bursiere saptamana viitoare.

In Asia, indicele Nikkei a coborat cu mai mult de 5% si a inregistrat cea mai mare pierdere dintr-o singura zi de la atacurile de la 11 septembrie 2001, in contextul in care aprecierea masiva a yenului a creat ingrijorari legate de perspectivele economice ale Japoniei.

Indicele bursier german DAX a coborat cu 0,4%, indicele FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,6%, iar indicele principal al bursei pariziene, CAC 40, a castigat 0,1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Renault vrea sa produca in Europa baterii pentru masini electrice