Federal Reserve, banca centrala din Statele Unite, a injectat 17,25 miliarde dolari in piata interbancara, prin trei interventii succesive

Banca centrala americana a efectuat, in cursul zilei de, doua infuzii de lichiditate, a cate 7 miliarde dolari, la un interval de o ora, urmate de o noua operatiune, prin care Federal Reserve a introdus inca 3,25 miliarde dolari. Banca a introdus banii in piata prin intermediul unor plasamente pe o zi de tip repo, garantate cu titluri de valoare, care ii permit sa actioneze pe termen foarte scurt.

Federal Reserve a injectat 2 miliarde dolari in seara zilei de miercuri, dupa ce marti introdusese in piata 3,75 miliarde dolari, iar luni 3,5 miliarde dolari, respectiv mult mai putin decat saptamana trecuta.

Sumele injectate in total in piata de banca centrala americana din 9 august, cand aceasta a inceput sa intervina puternic, pana in prezent se ridica la 120,5 miliarde dolari.

Reducerea ratei dobanzii la care bancile comerciale se pot refinanta de la Federal Reserve cu 0,50 puncte procentuale, pana la 5,75% pe an, a dus la cresterea indicilor bursieri la sfarsitul saptamanii trecute, iar banca centrala americana a avertizat ca este pregatita sa actioneze pentru a face fata turbulentelor din pietele financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si