Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a scazut marti dobanda sa de politica monetara cu 0,5%, pana la nivelul de 4,75%, ca sa tempereze ingrijorarea legata de o posibila incetinire a cresterii economice a SUA, ca urmare a problemelor din piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a urcat, neoficial, cu 2,71% pana la 1.550,62 puncte, la inchiderea sedintelor bursiere, acesta fiind un maxim atins din data de 8 august.

Cotatia actiunilor a urcat pe pietele internationale dupa decizia Federal Reserve de a scadea dobanda de politica monetara.

Citeste si:

Cotatiile actiunilor companiilor petroliere cum ar fi BP, Total sau Royal Dutch Shell au inregistrat cele mai mari cresteri dintre actiunile care intra in componenta indicelui FTSEurofirst, in contextul in care pretul petrolului a depasit cotatia de 82 dolari/baril.

Cotatiile actiunilor companiilor financiare, care au fost cele mai afectate de turbulentele recente din pietele internationale, au urcat si ele. Actiunile grupului bancar Societe Generale au castigat 6,9%, cele ale UBS, 3,6%, iar cele ale bancii franceze BNP Paribas, 5,1%.