Grupul AXA vrea sa cumpere 10% din banca ungara OTP

Tranzactionarea actiunilor bancii ungare OTP a devenit brusc turbulenta dupa ce reclama noului numar al saptamanalului economic Figyelõ a aparut in presa, cu titlul "Afacere de miliarde de euro: AXA va cumpara Garancia Insurance si 10% din OTP Bank", arata un articol publicat pe portfolio.hu.

Speculatiile din piata, conform carora AXA tinteste sa cumpere compania de asigurari Garancia, a grupului OTP, nu sunt noi. Multi analisti au fost siguri de acest lucru, cu toate acestea OTP nu a confirmat niciodata zvonul, sustinand ca managerii poarta discutii cu mai multi potentiali investitori.

Pe de alta parte, posibilitatea ca AXA sa cumpere 10% din OTP este surprinzatoare. Din punctul de vedere al celor de la portfolio.hu, propunerea este una amicala, ce sugereaza o eventuala alianta strategica in viitor.

Ceea ce ramane totusi neclar este sursa de la care vor fi cumparate 10% din actiuni.

Teoretic, nu se poate exclude existenta unuia sau mai multor investitori, prin vinderea unui pachet de 10%. O alta posibilitate este aceea a majorarii de capital, printr-o noua emisiune, desi aceasta pare putin probabila, avand in vedere binecunoscuta politica OTP, impotriva slabirii puterii actionarilor. Cel mai probabil scenariu este ca AXA va cumpara pachete mai mici de actiuni, de la diversi actionari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri