Profitul producatorului danez de bere Carlsberg a crescut cu 23% in trimestrul al treilea, depasind estimarile analistilor in domeniu, ca urmare a dezvoltarii companiei rusesti cu capital mixt Baltic Beverages Holding (BBH), care are un rol cheie in incercarea de preluare a Scottish & Newcastle, informeaza NewsIn citind Reuters.

Cel de-al cincilea producator de bere la nivel mondial a anuntat o crestere a profitului operational din primele noua luni ale anului 2007, insa a mentinut previziunea de profit pentru anul in curs. Producatorul danez a mentionat ca va creste pretul la bere pentru a amortiza cresterea costurilor de productie.

Carlsberg a anuntat ca spera in continuare sa inceapa discutiile cu Scottish & Newcastle (S&N).
"Carlsberg si Heineken NV doresc in continuare sa intre in discutii cu boardul Scottish & Newcastle, in vederea negocierii unei tranzactii recomandate. Consiliul de administratie al S&N nu a inceput, pana in prezent, aceste negocieri", a anuntat compania Carlsberg.

Directorul executiv Jorgen Rasmussen a declarat ca grupul isi depaseste competitorii pe toate pietele. "Acest trimestru a dovedit ca suntem in plin proces de dezvoltare si ca ne extindem cota de piata", a mai spus acesta.

Compania producatoare a marcilor de bere Tuborg si Carlsberg a raportat pentru primele noua luni ale anului 2007 un castig inainte de taxe si impozite de 4,3 miliarde coroane daneze (839 milioane dolari), cu putin peste estimarea medie de 4,2 miliarde coroane.

"Rezultatele sunt bune, in contextul in care compania a urcat deja de doua ori estimarile in acest an", a spus un analist din cadrul Gudme Raaschou, Stig Nymann.

Vanzarile totale din primele noua luni au crescut cu 10%, pana la 33,9 miliarde coroane. Compania mixta Baltic Beverages Holding, la care Carlsberg detine un pachet de 50%, cealalta jumatate apartinand S&N, a anuntat o crestere a vanzarilor cu 36%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
URBB lanseaza berea Bucur - bere de bulevard la sticla