Banca UBS nu poate estima impactul total al crizei creditelor asupra portofoliului propriu

Banca elvetiana UBS a declarat ca nu poate estima impactul crizei creditelor ipotecare, declansate in SUA, asupra valorilor mobiliare proprii sustinute prin credite ipotecare, adaugand insa ca se asteapta ca baza sa de capital sa ramana puternica, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"In 2008, mediul pentru pietele financiare, mai ales in Statele Unite ale Americii, este nesigur, si trebuie sa trecem peste aceasta perioada dintr-o pozitei financiara puternica", a declarat banca intr-o scrisoare adresata actionarilor la data de 10 ianuarie si remisa presei.

"Nu putem, in acest moment, sa estimam cu acuratete evolutia viitoare a pietei americane a creditelor ipotecare si, prin urmare, nici impactul final asupra pozitiilor noastre pe piata valorilor mobiliare sustinute prin credite ipotecare", a afirmat banca.

Grupul elvetian a fost una dintre cele mai mari victime ale colapsului pietei americane a creditelor ipotecare, ce a rezultat in deprecieri de active in valoare de multe miliarde de dolari, bancile asistand la deprecierea dramatica a valorii portofoliilor proprii.

In decembrie, UBS a anuntat noi deprecieri ale activelor, in valoare de zece miliarde dolari, pe fondul expunerii la criza creditelor, care au urmat unui anunt similar, prin care banca informa cu privire la pierderi de 4,4 miliarde dolari, tot pe fondul crizei creditelor.

"Suntem increzatori ca dupa imbunatatirea bazei de capital, pozitia noastra va fi puternica, chiar daca piata imobiliara americana va continua sa se deterioareze pana la niveluri mai mici decat ne asteptam momentan", a declarat UBS.

UBS a anuntat ca a beneficiat de o injectie de capital de 13 miliarde de franci elvetieni (11,48 miliarde dolari), dintre care 11 miliarde de franci din partea guvernului din Government of Singapore Investment Corporation (GIC) si doua miliarde de franci din partea unui investitor din Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri