Metro vinde supermarketurile Extra catre Rewe Group

Metro AG, cel mai mare retailer german, a cunoscut o majorare a actiunilor sale, in urma deciziei de a vinde lantul sau de supermarketuri Extra grupului Rewe, cu scopul de a-si reduce datoriile. Actiunile companiei de pe bursa din Frankfurt au crescut astazi cu 3,7%, pana la nivelul de 54,57 de euro, valoarea companiei ridicandu-se la 17,8 miliarde de euro, informeaza Bloomberg.

Metro, care se concentreaza asupra revigorarii business-ului hipermarketurilor Real, a anuntat tranzactia fara sa precizeze si valoarea acesteia. In urma acestei vanzari, Metro va putea sa stearga 350 de milioane de euro de pe lista datoriilor, in conditiile in care cele 245 de magazine Extra, amplasate mai ales in Germania de Vest si de Nord, inregistreaza incasari de 1,6 miliarde de euro.

“Tranzactia este o veste buna pentru Metro intrucat lantul de supermarketuri inregistra pierderi anuale de 30 de milioane de euro”, apreciaza Volker Bosse, analist in cadrul UniCredit Munich. Marele retailer a refuzat sa ofere alte detalii asupra pierderilor suferite de magazinele Extra.

Tranzactia va fi incheiata pe 1 iulie, cumparatorul, grupul Rewe, achizitioand, in urma cu 3 ani, 119 magazine Extra de la Metro.

Vanzarile inregistrate de Metro anul trecut au crescut cu 10%, pana la valoarea de 65,9 miliarde de euro, peste asteptarile analistilor economici, ceea ce a dus si la majorarea pretului actiunilor sale.

Cresterea sa se datoreaza deschiderii de noi hipermarketuri pe piete emergente precum Rusia si China, unde se inregistreaza adevarate boom-uri economice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri