Notificarea oficiala a avut loc in urma consultarilor confidentiale, in domeniul antitrust, cu Executivul Uniunii.

Comisia Europeana urmeaza sa anunte rezultatul oficial al analizei privind oferta de fuziune in termen de 25-35 de zile lucratoare.

In cazul in care fuziunea necesita si o a doua etapa, aceasta va prelungi perioada cu inca 90 pana la 105 zile lucratoare.

"Acesta este un pas important in procesul de control al fuziunii si pune in evidenta logica financiara si strategica a fuziunii dintre OMV si MOL", a anuntat OMV.

"OMV considera ca fuziunea OMV-MOL este atractiva nu numai pentru actionarii ambelor companii, ci si pentru viitoarele proiecte regionale, pentru actionarii ungari si pentru Uniunea Europeana in general. In conformitate cu declaratia de intentie a OMV datata in 25 septembrie 2007, ce aduce in discutie fuziunea OMV si MOL, compania austriaca isi arata disponibilitatea de a-si lua angajamente fata de MOL si de guvernul ungar, oferind reprezentare comuna in Consiliul de Supervizare si un tratament egal fata de actionarii austrieci si ungari", afirma OMV.

Citeste si:

"OMV considera ca grupul creat prin aceasta fuziune va putea concura mai eficient cu celelalte companii majore de petrol si gaze naturale din Europa. In particular, fuziunea dintre OMV si MOL va contribui la securitatea energetica a UE, inclusiv la realizarea unei infrastructuri majore de proiecte, precum gazoductul Nabucco".

Pe 25 septembrie 2007, OMV si-a facut publica intentia de a fuziona cu grupul MOL.

In acel anunt, OMV a precizat ca este dispusa sa ofere actionarilor MOL 32.000 de forinti pe actiune, in numerar.

Pretul este cu 43,6% peste cotatia titlurilor MOL din data de 21 mai 2007, de 22.290 forinti, si cu 39,2% peste pretul de inchidere de joi al unei actiuni MOL, de 22.995 forinti.

Dupa inlaturarea obstacolelor, oferta va fi conditionata de asigurarea a cel putin 50% din drepturile de vot in cadrul consiliului de administratie al MOL, si asigurarea autoritatilor anti-trust din partea UE.