Turcia ia in considerare posibilitatea de a construi o conducta de gaze naturale care sa traverseze Balcanii pana in Italia, in cooperare cu Elvetia, a declarat, miercuri, ministrul turc al energiei, relateaza NewsIn, citand Reuters.
Ministrul turc a mai aratat ca firma elvetiana EGL vrea sa construiasca o centrala de gaze naturale in Turcia, iar oficialii de la Ankara se pregatesc sa semneze in martie un acord preliminar cu Elvetia care sa se refere si la problema energiei nucleare.

"Discutam cu oficialii elvetieni despre posibilitatea de a construi o noua conducta de gaze naturale, care sa treaca prin Albania si Italia", a declarat Guler.

Cresterea rapida a consumului de energie din Turcia si liberalizarea accelerata a pietei au atras atentia investitorilor internationali, printre care compania austriaca Verbund, CEZ din Cehia si firma germana RWE.

Directorul biroului federal elvetian pentru energie, Walter Steinmann a indicat, la randul sau, ca si firma elvetiana Atel este interesata sa dezvolte proiecte energetice in Turcia.

Turcia urmeaza sa organizeze licitatii pana in mai pentru constructia si operarea a trei centrale nucleare separate cu o capacitate totala de 5.000 de megawati, iar guvernul turc a anuntat ca lucrarile de constructie ar trebui sa inceapa anul acesta.

Conditiile de licitatie vor fi anuntate in 21 februarie, mai arata Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri