Banca HSBC, cu sediul la Londra, a afisat un nivel record al profitului inainte de impozitare in 2007, de 24,2 miliarde dolari, fata de cele 22,1 miliarde inregistrate in 2006.

Performanta a fost insa sub media analistilor chestionati de Reuters, de 24,7 miliarde dolari, insa nu de parte de asteptarile acestora.

Analistii se asteptau ca banca sa anunte imprumuturi neperformante de 15,8 miliarde dolari, insa acestea au crescut la peste 17 miliarde dolari, informeaza Reuters.

HSBC a precizat ca a suferit o performanta "extraordinar de slaba" in Statele Unite ale Americii, insa regiunile Asia-Pacific, American Latina si Orientul Mijlociu s-a remarcat prin rezultate "foarte puternice".

Citeste si:

"Perspectiva pentru anul 2008 este incerta", a declarat presedintele al bancii, Stephen Green, subliniind ca situatia economiei americane si a pietei creditelor "s-ar putea inrautati".

Green a precizat insa ca planurile contabile conservatoare si extinderea internationala lasa banca intr-o pozitie favorabila, ce va contribui la cresterea marjelor, grupul "continuand sa investeasca in extinderea prezentei pe piata intr-o perioada in care alti actori trec printr-o perioada slaba".

HSBC a recomandat un dividend de 90 centi pe actiune pentru anul 2007, o crestere de 11% fata de anul 2006.