Roche Group are un nou CEO

Compania farmaceutica elvetiana Hoffmann La Roche are un nou CEO, in persoana lui Severin Schwan, care ii va lua locul lui Franz B. Humer, ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Actionarilor grupului.

“Roche are o strategie unica pe care trebuie sa ne bazam pentru dezvoltarea companiei in urmatorii ani. Din pacate, astazi medicamentele sunt eficiente pentru aproximativ 50% dintre pacientii afectati de o anume boala, iar in alte maladii rata de raspuns la terapie este chiar mai scazuta. De aceea Roche continua sa dezvolte in mod sistematic tratamente personalizate. O astfel de abordare permite marirea sigurantei, eficacitatii si cost-eficientei tratamentelor", a declarat Severin Schwan (foto).

Severin Schwan, de nationalitate austriaca, este licentiat in economie si in drept, urmand cursuri de specialitate la Universitatea Oxford si Innsbruck. In 1993, Schwan intra in echipa Roche in cadrul departamentului de finante, avansand in functii pana la pozitia de CEO al diviziei Roche Diagnostics, pe care a ocupat-o pana la numirea sa ca nou CEO al companiei.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniu, prin cele doua divizii ale sale: Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri