Creditorul german regional sprijinit de stat BayernLB intentioneaza sa cumpere afacerea de creditare corporatista a bancii IKB, a anuntat luni BayernLB, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Am inaintat o oferta fara caracter obligatoriu pentru IKB", a declarat un purtator de cuvant al BayernLB, adaugand ca nu este deocamdata clar daca banca va face o oferta definitiva.

"Vrem sa ne construim o afacere de Mittelstand", a mai spus purtatorul de cuvant, facand referire la oferirea de credite pentru companiile germane mijlocii, care sustin economia sectorului de productie din Germania.

Guvernul german vrea sa vanda participatia de 43% din cadrul IKB, pe care o controleaza prin intermediul bancii de dezvoltare KfW, si a oferit bancii accesul la bilanturile contabile la inceputul acestei luni.

IKB era pana anul trecut un creditor pentru companiile mijlocii din Germania putin cunoscut, insa a fost adus in atentia publica dupa ce a fost grav afectat de investitiile legate de piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite.

Operatiunile de salvare desfasurate de KfW si de alti creditori au costat pana acum peste 8,5 miliarde euro.
Lista de clienti a IKB ar putea trezi interesul eventualilor ofertanti, insa banca nu a anuntat cate oferte fara caracter obligatoriu a primit pana in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri