Noua linie va deservi in principal clientii din industria ingineriei care folosesc foi de tabla debitata (taiata, n.r.) pentru echipamente de ridicare, manipulare si incarcare. Linia va avea o capacitate de aproximativ 200.000 de tone pe an, ceea ce reprezinta echivalentul otelului necesar pentru construirea a 60.000 de platforme de camioane sau a 150.000 de cupe de excavator.

"Pana la sfarsitul anului 2010 dorim sa crestem segmentul de produse speciale cu 40 de procente din vanzarile nete ale Ruukki Metals. Proiectul ne va permite sa livram catre clienti o cantitate mai mare de produse taiate la lungime. Noua linie va usura managementul liniei de furnizare si va imbunatatii oportunitatile de proiectare", a declarat presedintele Ruukki Metals, Olavi Huhtala.

Potrivit conducerii companiei, investitia va sustine de asemenea si scopul Ruukki de a deveni liderul european in furnizarea de solutii pe baza de metal pentru clientii din constructii si industria echipamentelor de ridicare, manipulare si transport. Noua linie va fi furnizata de Sundwig, membru al Andritz Group si va intra in functiune pana la sfarsitul lui 2009.

Citeste si:

In Romania, Ruukki a inceput in luna octombrie a anului trecut, la fabrica din Giurgiu, productia de invelitori pentru acoperisuri, iar din primavara acestui an va incepe productia de profile si structuri din otel. Investitia in prima unitate de productie din Romania in localitatea Joita din judetul Giurgiu a atins 35 de milioane de euro. Fabrica va produce anual 15.000 tone de structuri metalice, 2,5 milioane metri patrati de panouri si opt milioane metri patrati de profile din otel si va avea aproximativ 400 de angajati la sfarsitul anului.

Rautaruukki Corporation a fost infiintata in anul 1960, iar din 2004, numele de marketing al corporatiei este Ruukki. Compania isi desfasoara activitatea in 24 de tari si are un numar de 14.700 de angajati. Vanzarile grupului insumeaza 3,9 miliarde euro. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki: RTRKS). Grupul este prezent in Romania de peste sapte ani prin Ruukki Romania.