Profitul net al Bear Stearns a scazut in trimestrul ce s-a incheiat la 29 februarie, la 115 milioane dolari, echivalent cu 86 centi/actiune, fata de 554 milioane dolari sau 3,82 dolari/actiune in anul anterior.

Veniturile nete, dupa achitarea datoriilor, au scazut cu 40% la 1,48 miliarde dolari.

Rezultatele au inclus deprecieri ale activelor de aproximativ 600 milioane dolari legate de ipoteci.

Pierderile au dus la o scadere de 94% a profiturilor din venituri fixe, o specialitate a Bear Stearns.
Bear a publicat rezultatele trimestriale de profit, inregistrate la Comisia Americana a Burselor si Valorilor Mobiliare.

Banca a depasit temenul limita impus pentru inregistrare, de saptamana trecuta, pentru ca a avut nevoie de mai mult timp pentru a determina rezultatele operationale, sustin reprezentantii companiei.

Citeste si:

"Continuarea crizei mondiale de lichiditate, combinata cu o continua reevaluare a riscurilor de creditare au format un mediu operational dificil" in acest trimestru, a anuntat Bear.

Veniturile nete din activitatile din piata de capital au scazut cu 47%, la 1,04 miliarde dolari. In serviciile de compensatii, venitul net a scazut cu 8%, la 253 milioane dolari.

Veniturile nete din gestionarea averilor au coborat cu 22%, la 200 milioane dolari. Alte ajustari au redus venitul net total cu 10 milioane dolari.

Afacerile au scazut substantial de la inceperea crizei de lichiditate si ca esecul unei fuziuni cu JPMorgan ar putea "pune serios in pericol viabilitatea financiara a companiei" si poate ar forta-o sa declare faliment si sa lichideze activele, au adaugat reprezentantii companiei.

JPMorgan a anuntat ca a acumulat o participatie de 48,4% in cadrul Bear. Pentru ca fuziunea sa fie aprobata este nevoie de o majoritate a voturilor actionarilor.