Compania braziliana de stat Petrobras a confirmat ca a facut o oferta de achizitionare pentru o serie de active Exxon Mobil din Brazilia, informeaza BBJ.hu

Petrobras a fost singura companie care a facut o oferta de cumparare pentru activele Exxon Mobil din Brazilia.

Compania cu sediul in SUA nu a stabilit insa un termen limita pentru un raspuns, potrivit directorului pe probleme de afaceri straine al Petrobras, Jorge Zelada.

Analistii au estimat ca oferta Petrobras va fi de un miliard de dolari, insa Zelada nu a confirmat aceasta cifra.

In timp ce Petrobras asteapta raspunsul Exxon, compania va lansa negocieri pentru achizitia activelor petroliere si de gaze naturale ale Exxon din China, iar apoi din Uruguay, a precizat Zelada.

Zelada a adaugat ca exista alti posibili cumparatori pentru activele Exxon din Chile, confirmand ca Petrobras nu a facut nicio oferta pentru preluarea activelor Exxon din Argentina.

Cu privire la anuntul legat de descoperirea zacamantului urias de petrol si gaze naturale din Santos Basin in sud-estul Braziliei, Zelada a precizat ca daca se va confirma existenta unui astfel de depozit, initial considerat unul dintre cele mai mari din lume, Petrobras va fi nevoita probabil sa-si revizuiasca politica de a concentra investitii in piata interna de petrol si gaze naturale.

Zelada a adaugat ca nu este inca posibila o estimare a marimii zacamantului descoperit in apele blocului BMS-9, in campul supranumit “Sugar Loaf”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Setari Cookie-uri