Grupul Gaz de France (GDF) a anuntat o crestere de 15% a vanzarilor in primul trimestru din 2008, la 10,376 miliarde euro (16,54 miliarde dolari) datorita preturilor mari la gaze naturale si a vremii reci, confirmand tintele financiare pe anul 2008, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Gaz de France, ce va fuziona cu grupul Suez la sfarsitul lunii iunie, se asteapta ca profitul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) sa fie de 6,1 miliarde euro, in ton cu obiectivul propus pentru perioada 2005-2008, ce urmareste o crestere anuala de 10%.

Vanzarile in primul trimestru au fost sporite de o crestere a tarifelor la gaze naturale in Franta, si de conditiile meteorologice de iarna trecuta, ce au determinat o crestere a consumului de energie.

Consumul de energie si vanzarile, ce reprezinta trei sferturi din veniturile GDF, au sporit castigurile cu 15% la 7,972 miliarde euro.

Distribuitia de gaze naturale in Franta genereaza vanzari de 1,047 miliarde euro, cu 4,1% mai mult fata de anul trecut, in timp ce veniturile obtinute din transport si livrari in afara Frantei au crescut cu 8,6% la 1,799 miliarde euro, potrivit Gaz de France.

Se asteapta ca pe 15 mai conducerea Gaz de France sa ofere anumite recomandari cu privire la planul de fuziune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri