Eni, una din marile companii italiene de petrol si gaz, va oferi gigantului rusesc Gazprom active din explorare si productie din afara Italiei in valoare de 350 milioane dolari ca parte a unui acord de schimb de active.

"Ne-am decis sa ne concentram pe oportunitatile de investitii din sectorul de explorare si productie si nu in Italia", a declarat Paolo Scaroni, director executiv al ENI, adaugand ca activele pe care le va oferi Gazprom valoreaza 350 milioane dolari.

Eni si Gazprom au format un parteneriat strategic in 2006, pentru a se concentra atat pe verticala cat si pe orizontala in sectoarele de petrol si gaz. Schimbul de active este parte a acestui acord.

Scaroni a declarat in aceasta luna ca Eni va oferi Gazprom o participatie in zacamantul petrolifer Elephant din Libia, descoperit in 1997 si care producea 124.000 barili/zi in 2006, insa acordul trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor de la Tripoli.

"Primul activ este zacamantul Elephant din Libia, in cadrul caruia avem o participatie de 33%, si ne gandim sa oferim Gazprom o treime. Daca acest activ este suficient, luand in considerare valoarea pe care o oferim, atunci afacerea este incheiata. Altfel, vom cauta alte active in Libia sau in alta parte", a mai spus Scaroni.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si