Compania American International Group (AIG), cel mai mare asigurator din lume, a raportat cea mai mare pierdere trimestriala de pana acum dupa deprecierea mai multor active pe fondul crizei creditelor, precizand ca va strange 12,5 miliarde dolari pentru a-si consolida bilantul, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Rezultatele slabe marcheaza al doilea trimestru consecutiv de pierderi pentru AIG.

"Sunt dezamagit. A fost clar un trimestru dificil pentru AIG, iar dificultatile s-au raspandit in toate portofoliile bancii", a declarat analistul firmei Optique Capital, ce administreaza actiuni AIG, Bill Fitzpatrick.

AIG a anuntat o pierdere neta de 7,81 miliarde dolari, sau 3,09 dolari pe actiune, in primul trimestru din 2008, comparativ cu un profit net de 4,13 miliarde dolari, sau 1,58 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie un profit de 1,48 dolari pe actiune.

In pierderea suferita de AIG a fost inclusa o taxa de 9,11 miliarde dolari pentru scaderea valorii de piata la produsele derivate, portofoliu ce a afectat rezultatele din trimestrul al patrulea.

Profitul operational inregistrat din leasingurile pentru avioane a crescut, iar AIG si-a sporit dividendul cu 10%.
AIG a inregistrat o pierdere de 5,3 miliarde dolari in trimestrul al patrulea din 2007.

Analistii estimeaza ca grupurile bancare la nivel global au inregistrat deprecieri ale activelor de peste 300 miliarde dolari, strangand capital de peste 200 miliarde dolari.

AIG si-a sporit dividendul trimestrial cu 10%, la 22 centi pe actiune. Cel putin o parte din analisti au estimat ca sporirea dividendului a avut ca scop trimiterea unui semnal pozitiv catre investitori. "AIG incearca sa transmita ca grupul va mentine acest divident", a declarat Bill Fitzpatrick.

Cei doi centi pe actiune in plus la dividendul trimestrial reprezinta peste 200 milioane dolari in plus pe an, o suma ce nu este prea mare pentru un grup bancar de marimea AIG.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Trump: SUA încetează relaţia cu OMS. Este prea indulgentă cu Beijingul
Setari Cookie-uri