Compania italiana Pirelli a confirmat tinta sa pentru rezultatele din 2008, dupa ce a afisat o usoara scadere a profitului operational din primul trimestru, consemneaza Reuters.

Pirelli, care face afaceri imobiliare si cu anvelope, a aratat ca profitul sau operational, sau castigurile inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii, a fost de 114,6 milioane euro in primul trimestru din 2008, comparativ cu 117,5 milioane euro, castig obtinut in perioada echivalenta de anul trecut.

Cifrele exclud vanzarea activelor detinute de DeutscheGrundvermoegen (DGAG), o companie imobiliara germana, cumparata in 2006.

Profitul net consolidat al Pirelli a crescut cu 10,8%, pana la 62,4 milioane euro, iar veniturile au crescut cu 2,1% pana la 1,3 miliarde euro, raportat la un curs valutar stabil, cu excluderea vanzarii activelor DGAG.

Pe segmentul de afaceri cu anvelope, Pirelli Tyre, compania a inregistrat castiguri inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT) de 100,3 milioane euro, usor in scadere comparativ cu primele trei luni din 2007. Veniturile Pirelli Tyre au crescut cu 3,2%, pana la 1,08 miliarde euro, raportat la un curs valutar stabil.

Pirelli a anuntat, in 26 martie, cu ocazia publicarii rezultatelor anuale, ca in 2008 rezultatele sale vor stagna si a amanat pana in toamna publicarea unui plan de afaceri pe trei ani, invocand ca motiv volatilitatea pietelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri