Scumpirea petrolului determina in mod obisnuit o majorare a cotatiei aurului, pe care investitorii il considera un factor de protectie impotriva inflatiei induse de cresterea pretului titeiului, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Am asistat la un salt interesant in deschiderea sedintei de tranzactionare de pe piata europeana", a comentat, pentru Reuters, un analist de la compania Mitsubishi, Tom Kendall. "Miscarea a fost determinata mai ales de evolutia cotatiei petrolului, care a crescut de indata ce a inceput sedinta", a adaugat Tom Kendall.

Aurul s-a scumpit pana la 888,20/889,20 dolari/uncie, raportat la cotatia de 882,85/884,05 dolari/uncie, de la inchiderea sedintei de luni, de pe piata new-yorkeza.

Citeste si:

"Cu siguranta ca o revenire a euro si o depreciere a dolarului au contribuit de asemenea la scumpirea aurului", a adaugat analistul citat.

Preturile lingourilor au scazut, luni, cu aproape 3%, pana la un nivel minim din aproape o saptamana, dupa ce o apreciere a dolarului fata de euro a determinat o vanzare de catre fondurile de investitii.