Inflatia din Statele Unite este "prea accentuata" in prezent, iar banca centrala americana, Federal Reserve (Fed), nu va ezita sa ia masuri, a spus, miercuri, presedintele Fed, Ben Bernanke, citat de AFP.
"Inflatia este prea accentuata in prezent, iar pentru Federal Reserve este o prioritate absoluta sa duca o politica prin care sa aduca inflatia la un nivel acceptabil si coerent, astfel incât sa existe o stabilitate a preturilor", a declarat seful bancii centrale americane.

Bernanke a vorbit in contextul in care Departamentul Muncii din SUA a anuntat ca inflatia s-a accentuat in iunie pâna la un nivel maxim al ultimilor 26 de ani. Fata de mai, indicele preturilor de consum a urcat cu 1,1%, mai ales ca urmare a scumpirii energiei.

Seful bancii centrale americane a atras atentia, totodata, ca "saltul enorm al preturilor petrolului si al altor marfuri este determinat, intr-o anumita masura, de elemente care scapa controlului Federal Reserve".

"Fed nu poate crea un alt baril de petrol, iar conditiile care caracterizeaza cererea si oferta de pe pietele internationale sunt cele care afecteaza cel mai mult evolutia situatiei", a spus Ben Bernanke.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri