Apple Inc a anuntat ca in acest trimestru castigurile se vor situa cu mult sub estimarile Wall Street, afirmatie ce a determinat deprecierea actiunilor grupului producator al marcilor iPhone, iPod si Macintosh cu 10%.

Scaderea cheltuielilor de consum a afectat profiturile multor companii din Statele Unite, iar anunturile facute de Google Inc si de Microsoft Corp au iritat investitorii saptamana trecuta. Insa Apple a afisat vanzari record pentru computerele Macintosh, fapt interpretat ca dovada ca multi cumparatori de iPnone si iPod au ales sa cumpere si produsul de baza.

"Date fiind rezultatele pe care tocmai le-am publicat, este dificil de observat un impact evident al economiei", a declarat directorul financiar, Peter Oppenheimer. "Ne asteptam sa vindem mai multe computere Macintosh in trimestrul ce se va incheia in seprembrie decat in iunie".

Apple a estimat pentru trimestrul ce se va incheia in septembrie castiguri de 1.00 dolar/actiune, sub estimarile Wall Street, de 1,13-1,41 dolari/actiune, si cu mult sub media de 1,25 dolari/actiune.

Tinta de venituri pentru al patrulea trimestru fiscal a fost stabilita de Apple la 7,8 miliarde dolari, fata de previziunile Wall Street, de 8,3 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

Apple a inregistrat in al treilea trimestru un profit net de 1,07 miliarde dolari, echivalent cu 1,19 dolari/actiune, in urcare fata de 818 milioane dolari sau 92 centi/actiune fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au crescut de la 5,41 miliarde dolari la 7,46 miliarde dolari.

Analistii, in medie, estimau un profit de 1,08 centi/actiune, la un venit de 7,37 miliarde dolari. Apple estimase profitul la 1 dolar/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce măsuri de susținere a mediului de afaceri adoptă alte țări din Europa
Setari Cookie-uri