Pfizer a atras atentia, totodata, ca medicamentul Chantix a pierdut mai mult de o treime din vanzarile sale din SUA, in contextul ingrijorarii create pentru siguranta medicamentului, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Compania a raportat castiguri in trimestrul al doilea de 2,78 miliarde dolari, respectiv 41 centi/actiune, raportat la castguri de 1,27 miliarde dolari, adica 18 centi/actiune din perioada echivalenta a anului precedent, cand Pfizer a avut costuri mari legate de restructurari si fuziuni.

Cu excluderea elementelor exceptionale, Pfizer a castigat 55 centi/actiune, in contextul in care analistii se asteptau la un castig mediu de 54 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Veniturile Pfizer au crescut cu 9%, la 12,13 miliarde dolari, dar, daca nu ar fi existat efectele deprecierii dolarului, veniturile Pfizer ar fi inregistrat un avans cu doar 2%. Deprecierea dolarului majoreaza valoarea vanzarilor din strainatate, cand se face transformarea inapoi in dolari.

Citeste si:

Vanzarile Pfizer din Statele Unite au scazut cu 2%, ca urmare a micsorarii cererii pentru medicamentul Chantix, un produs nou pe care compania conta ca ii va majora castigurile in anii urmatori si ca urmare a pierderii protectiei licentei pentru antialergicul Zyrtec si pentru Camptosar, medicament folosit in tratamentul cancerului.

Cea mai mare companie producatoare de medicamente din lume a confirmat ca se asteapta ca anul acesta castigurile sale sa creasca cu 11%, ca urmare a unui program de micsorare a costurilor, care a dus la concedierea a 25.000 de salariati, adica 23% din forta de munca a firmei, de la sfarsitul lui 2004 pana in prezent.

Pfizer a mai anuntat ca este pe cale sa isi micsoreze costurile, pana la sfarsitul anului, cu cel putin 1,5 miliarde dolari, pana la 2 miliarde dolari, raportat la 2006.