ICBC a raportat un profit net de 64,5 miliarde yuani (9,4 miliarde dolari) in primul semestru, in crestere fata de un profit net de 41 miliarde yuani inregistrat in perioada similara a anului trecut, devenind banca cu cel mai mare castig la nivel mondial.

In perioada aprilie-iunie, castigurile bancii au fost de 31,4 miliarde yuani (4,58 miliarde dolari), fata de un castig de 22,3 miliarde yuani raportat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor oferite de Reuters.

In ciuda rezultatelor financiare bune, analistii se tem ca investitorii din sectorul imobiliar si a intreprinderilor mici si mijlocii ar putea intampina dificultati la plata creditelor, din cauza mediului international negativ. Bancile din China, incluzand ICBC estimeaza o crestere a pierderilor de creditare, in al doilea semestru al anului.

Ca si in cazul altor banci asiatice, ICBC a fost afectata doar intr-o mica masura de criza de pe piata creditelor ipotecare din Statele Unite, spre deosebire de majoritatea bancilor din Occident. Reprezentantii ICBC au declarat ca detin titluri in valoare de 2,7 miliarde dolari la bancile americane ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, reprezentand 0,2% din totalul activelor sale.