Deutsche Bank a realizat prima securizare a unui portofoliu de leasing din sud-estul Europei la compania bulgara EuroLease Auto, din grupul Eurohold, operatiune ce va asigura firmei o finantare de pana la 200 milioane euro pentru 24 de luni.
Tranzactia va permite EuroLease Auto sa asigure finantare pe termen lung pentru celelalte piete de operare, precum Romania si Macedonia, ca si Serbia si Rusia, unde compania vrea sa inceapa operatiuni comerciale.

Tranzactia reprezinta o securizare a conturilor de leasing ale unei companii bulgare nou-infiintate - EuroLease Auto Finance EOOD, iar contractele de leasing vor fi create si urmarite de EuroLease Auto.

Finantarea este acoperita prin valori mobiliare garantate cu active, cu rating 'BBB+', si printr-un imprumut de tip mezzanine cu calificativ 'BB+' de la Standard&Poor's.

"Securizarea conturilor legate de active specifice, cum ar fi automobilele, a fost realizata pentru prima oara in Bulgaria si in regiunea Europei de Sud-Est, Deutsche Bank fiind unul din liderii in securizarea activelor pe pietele in curs de aparitie. Securizarea conturilor de leasing ale EuroLease Auto va oferi companiei oportunitatea sa devina mai competitiva, din punct de vedere al preturilor, sa creasca limitele dobanzii nete si sa-si consolideze substantial pozitia pe piata", a afirmat directorul Deutsche Bank Bulgaria, Borislav Ivanov.

EuroLease Auto este parte din Eurohold Bulgaria, care are afaceri pe piata romaneasca de asigurari si leasing prin subsidiara EuroIns Romania, fosta Asitrans Asigurari, preluata in vara lui 2007. Odata cu Asitrans Asigurari, Eurohold a preluat si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Securizarea portofoliului de leasing EuroLease Auto este a doua operatiune de acest tip executata de Deutsche Bank in Bulgaria, dupa ce in mai 2006 banca securizase o parte din portofoliul pentru imprumuturi mici si mijlocii ale ProCredit Bank Bulgaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri