Actiunile AIG au scazut cu peste 70% in ultimul an. Incluzand deprecierea majora din aceasta saptamana, valoarea AIG a scazut la circa 47 miliarde dolari de la aproape 175 milioane dolari in urma cu un an, fiind depasita de companii precul AXA SA, cu o valoare de piata de aproximativ 65 miliarde dolari.

AIG a inceput saptamana trecuta cu o valoare de piata de 60 miliarde dolari.

Compania, care vinde asigurari catre 74 milioane clienti si desfasoara operatiuni in peste 130 de tari si regiuni, a fost grav afectata in ultimele trei trimestre de deprecieri ale activelor de peste 25 miliarde dolari din criza ipotecara.

Citeste si:

Temerile investitorilor au reamintit ca pierderile din ipoteci afecteaza inca companiilede pe Wall Street, Lehman Brothers afisind o pierdere record de 4 miliarde dolari, generata in principal de deprecieri ale activelor de 5,6 miliarde dolari.

American International Group vrea sa vanda active in valoare de 20 miliarde dolari pentru a remedia depreciarea actiunilor, arata Sunday Times, citat de Reuters.

Publicatia britanica arata ca detaliile planului ar putea fi facute publice astzai. Conform Sunaday Times, printre activele ce vor fi vandute se numara si Transatlantic Holdings, grupul de reasigurari al AIG listat la bursa din New York. Swiss Re si Munich Re ar fi interesate de aceasta vanzare.

Wall Street Journal arata vineri ca AIG ar putea organiza
o intalnire a actionarilor, chiar astazi. Compania a raportat pierderi de pe urma crizei creditelor ipotecare, titlurile AIG suferind o depreciere de 34,5%, vine