Autoritatea britanica a serviciilor financiare (FSA) a contactat trei banci de talie internationala pentru a negocia preluarea inistitutiei de credit britanice Bradford & Bingley (B&B), aflata in criza financiara, conform unui articol publicat de Sunday Telegraph, citat de NewsIn.

Banca spaniola Banco Santander, banca olandeza ING si National Australia Bank au fost contactate de reprezentantii FSA cu intentia de a gasi un cumparator pentru B&B, puternic afectata de cresterea costurilor de finantare in perioada crizei creditelor, a spus o sursa apropiata.

Banca B&B a negat implicarea in astfel de negocieri. "Nu suntem informati in legatura cu cele trei banci. Posibilitatile de finantare ale bancii sunt solide si avem un nivel bun de capitalizare", a spus un purtator de cuvant al B&B.

B&B a fost afectata de cresterea costurilor de finantare cauzata de criza creditelor si se confrunta si cu sporirea datoriilor, in urma deteriorarii mediului economic de pe pietele din Marea Britanie.

Guvernul britanic a facilitat, miercuri, preluarea HBOS, cea mai mare banca de credite ipotecare din Marea Britanie, de catre rivala Lloyds TSB, pentru a tempera ingrijorarile bancilor in privinta tranzactiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si