Rudelor opozantului rus Aleksei Navalnîi li s-a interzis pentru a treia zi accesul la trupul neînsufleţit al acestuia, a declarat luni echipa sa, precizând că mama bărbatului "nu este autorizată" să intre în morga unde s-ar putea afla cadavrul, relatează AFP.

"Mama lui Aleksei şi avocaţii săi au sosit la morgă în această dimineaţă (luni). Nu au primit autorizaţia să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când personalul a fost întrebat dacă trupul lui Aleksei se află acolo, ei nu au răspuns", a declarat Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, pe reţelele de socializare, conform Agerpres.ro.

Ea a anunţat totodată că anchetatorii au informat-o pe mama lui Navalnîi şi pe avocaţii săi că ancheta cu privire la moartea acestuia în închisoare a fost "prelungită".

"Nu ştim cât va dura asta. Cauza morţii este încă 'nedeterminată'. Ei mint, trag de timp şi nici măcar nu o ascund", a scris Kira Iarmîş pe reţeaua X.

Opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

El a fost închis de la întoarcerea sa în Rusia, la începutul lui 2021, iar sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele luni.

Mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a sosit sâmbătă, însoţită de un avocat, la colonia penitenciară din regiunea arctică în care fiul ei fusese transferat în decembrie anul trecut.

Potrivit Serviciului Penitenciar din Rusia (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri după ce "s-ar fi simţit rău după o plimbare".

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie cu privire la moartea lui Navalnîi, produsă cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, în urma cărora liderul de la Kremlin ar putea să rămână la putere pentru un nou mandat de şase ani.

Sursa foto: Rosfoto.ru / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri