Fitch a confirmat ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung in valuta al Ucrainei si ratingul 'B' pentru credite pe termen lung in valuta. Agentia de rating a confirmat, de asemenea, plafonul de tara 'BB-' al Ucrainei.

"Perspectiva negativa atrage atentia asupra ingrijorarii analistilor de la Fitch, ca Ucraina se confrunta cu un risc tot mai accentuat de criza valutara, determinata de adancirea deficitului de cont curent si de deteriorarea perspectivelor de finantare", afirma Andrew Colquhoun, director al departamentului de ratinguri de tara al Fitch.

"Aporturile mari de capital si cresterea de pana acum a rezervelor din 2008 a dat unele semne de rezistenta, dar Ucraina se confrunta cu riscuri tot mai accentuate in ceea ce priveste deteriorarea elementelor economice fundamentale", a adaugat Colquhoun.

Citeste si:

Nevoia Ucrainei de finantare externa ar putea creste, chiar daca sumele disponibile pe piata par sa se diminueze, intr-un mediu macroeconomic international care se inrautateste.

Fitch estimeaza ca deficitul de cont curent al Ucrainei se va adanci la 7% din produsul intern brut (PIB) in 2008 si la 8,5% in 2009, fata de nivelul de 4,2% din 2007, ca urmare a adancirii deficitului comercial.