Cotidianul financiar valon L'Echo relateaza, astfel, ca in afara de scenariul unei preluari de catre concurenti - precum francezii de la BNP Paribas sau olandezii de la ING -, ideea unei nationalizari nu este exclusa.

"Ieri (sambata) seara, circula in mediile politice scenariul - neconfirmat - al unei nationalizari. Aceasta ar putea reprezenta o etapa intermediara in cadrul unei vanzari a unor parti din grupul bancar si de asigurari", se arata in articolul din L'Echo, care citeaza o sursa apropiata afacerii spunand ca "orice este posibil in acest moment".
De altfel, mai multe variante sunt discutate in acelasi timp, potrivit surselor L'Echo.

Insa varianta preluarii Fortis ramane cea mai probabila, grupurile BNP si ING fiind "active" in acest context, desi niciunul dintre ele nu vrea sa preia Fortis in intregime, ci doar anumite segmente, mai arata cotidianul financiar belgian.

Variantele privind soarta Fortis apar dupa ce autoritatile de reglementare din Belgia au discutat in acest sfarsit de saptamana cu premierul belgian si cu ministrul de finante "in scopul de a readuce increderea in cotatia bursiera a Fortis".

Citeste si:

Ministrul olandez de finante si presedintele autoritatii olandeze de reglementare, DNB, sunt implicati de asemenea in discutii, potrivit L'Echo.

Primul ministru belgian, Yves Leterme, a declarat sambata, ca alte informatii vor fi furnizate luni, inainte de deschiderea bursei.

Nationalizarea unei banci nu ar fi, de altfel, o noutate, dupa izbucnirea crizei financiare - in august 2007 - fiind deja aplicata in Statele Unite, Marea Britanie sau Danemarca.